Mákolaj rendeléseMákolaj

Mák és mákolaj a terhesség alatt

(0/0)

Mikor feltesszük a kérdést, hogy milyen élelmiszerek biztonságosak a terhesség ideje alatt, akkor a nőgyógyászunk nemcsak a legegészségesebb élelmiszereket veszi sorra, hanem azokat is, melyek esetlegesen károsíthatnak minket vagy a magzatot. Amennyiben imádjuk a mákot és nagy mennyiségben fogyasztjuk, akkor már bizonyosan hallottunk arról, hogy a mák hatóanyagai megtalálhatóak az ópiátokban és a heroinban is, éppen ezért felmerül bennünk, hogy terhesség alatt mekkora mennyiségben lehet fogyasztani a mákot, illetve a mákolajat.


 

A mák, a mákolaj és a drogok

A növekvő pipacsok nincsenek a törvény ellen, de tudni kell, hogy a mák magjait felhasználják az olyan illegális drogok gyártásához is, mint az ópium vagy a heroin. Azonban megfelelő mennyiségben a mák, a mákolaj semmilyen káros hatást nem okoz, sőt azokat sokféle gyógyászati célra is fel lehet használni. Az ókorban az emberek a mákot gyógyszerként használták fel, amelyeket a sebesült katonák ápolásában vetettek be, mivel felismerték, hogy igen erős fájdalomcsillapítóként és gyulladáscsökkentőként működik. A mák vegyületei azonban nagyon addiktívak lehetnek, ha rendszeresen és nagy mennyiségben használjuk őket, de kulináris felhasználása nem okoz ilyen problémákat, hiszen a magok és a mákolaj csak nyomokban tartalmaz ópiátokat.

Mák a terhesség alatt

Nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk arra, hogy mit veszünk a szánkba a terhesség alatt, mivel ez nagymértékben befolyásolja a magzat fejlődését. A Drugs.com arról számol be, hogy a mák élelmiszerként fogyasztva, megfelelő mennyiségben biztonságos lehet a terhesség ideje alatt, viszont nagy mennyiségben érdemes kerülni, mert az már negatívan hat a magzat fejlődésére. Más kutatások arról számolnak be, hogy a mák fogyasztást a terhes nőknek teljesen érdemes elkerülni, mivel az károsan hathat a baba növekedésére. A mákolaj leginkább morfintartalma miatt lehet veszélyes a magzat esetében.

 

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).