Mákolaj rendelése

A mákolaj egészségügyi előnyei

(5/1)

Mákolaj a jódhiány megelőzésére

Egyes régiókban, ahol a jódozott só nem áll a rendelkezésre, a mákolajat használják a jódhiány és annak szövődményeinek (pl. Golyva) megelőzésére. A mákolajat lehet szájon át, injekcióban vagy kapszulaként fogyasztani, de a tény, hogy ezek közül az injekciós megoldás lényegesen hatékonyabb, mint a többi. A mákolaj ilyen használatát Paulo Camposnak tulajdonítják, aki általában felnőtteknek és gyermekeknek izomba fecskendezte a megfelelő mennyiségű mákolajat a jód hiányának leküzdése érdekében. A mákolajat azért is használják előszeretettel a jód pótlására, mert ez csak nagyon ritkán okoz allergiás reakciókat.

egészség

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a mákolaj injekciók sokkal drágábbak, mint a szájon át szedhető kapszulák, viszont ezek gyógyszer minőségűnek számítanak, míg a kapszulák és a folyékony mákolaj élelmiszer minőségűnek, tehát az injekció az, ami sokkal hatékonyabb. Több kutatás igazolta, hogy a mákolajjal hatékonyan lehet csökkenteni a jódhiányt a csecsemőknél is.

Daganatellenes terápiák

A mákolajat már régóta használják hordozóolajként a tumorok csökkentésére előírt szerekben. Az 1980-as években, hogy jobban megértsék a mákolaj működését, a lipiodolt lecserélték mákolajra a rákellenes készítmények kontrasztanyageként. Hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy a mákolaj fontos szerepet játszhat a daganatok csökkentésében. A mákolajat különösen nagy eredményességgel használják a májrák gyógyításában, mivel hamar felismerték, hogy a mák hasonlóan képes csökkenteni a tumorok nagyságát, mint a kemoterápia vagy a sugárkezelés, azonban sokkal kevesebb mellékhatása van, mint azoknak. A mákolaj ráadásul egy igen stabil olaj, emiatt pedig jól működik a különféle rákellenes készítményekben. A mákolaj gyógyászati használata tehát igen fontos szerepet tölthet be a 21. században.

Értékelések (1)