A mákolaj egészségügyi előnyei

Mákolaj a jódhiány megelőzésére

Egyes régiókban, ahol a jódozott só nem áll a rendelkezésre, a mákolajat használják a jódhiány és annak szövődményeinek (pl. Golyva) megelőzésére. A mákolajat lehet szájon át, injekcióban vagy kapszulaként fogyasztani, de a tény, hogy ezek közül az injekciós megoldás lényegesen hatékonyabb, mint a többi. A mákolaj ilyen használatát Paulo Camposnak tulajdonítják, aki általában felnőtteknek és gyermekeknek izomba fecskendezte a megfelelő mennyiségű mákolajat a jód hiányának leküzdése érdekében. A mákolajat azért is használják előszeretettel a jód pótlására, mert ez csak nagyon ritkán okoz allergiás reakciókat.

egészség

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a mákolaj injekciók sokkal drágábbak, mint a szájon át szedhető kapszulák, viszont ezek gyógyszer minőségűnek számítanak, míg a kapszulák és a folyékony mákolaj élelmiszer minőségűnek, tehát az injekció az, ami sokkal hatékonyabb. Több kutatás igazolta, hogy a mákolajjal hatékonyan lehet csökkenteni a jódhiányt a csecsemőknél is.

Daganatellenes terápiák

A mákolajat már régóta használják hordozóolajként a tumorok csökkentésére előírt szerekben. Az 1980-as években, hogy jobban megértsék a mákolaj működését, a lipiodolt lecserélték mákolajra a rákellenes készítmények kontrasztanyageként. Hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy a mákolaj fontos szerepet játszhat a daganatok csökkentésében. A mákolajat különösen nagy eredményességgel használják a májrák gyógyításában, mivel hamar felismerték, hogy a mák hasonlóan képes csökkenteni a tumorok nagyságát, mint a kemoterápia vagy a sugárkezelés, azonban sokkal kevesebb mellékhatása van, mint azoknak. A mákolaj ráadásul egy igen stabil olaj, emiatt pedig jól működik a különféle rákellenes készítményekben. A mákolaj gyógyászati használata tehát igen fontos szerepet tölthet be a 21. században.

Mákolajak széles választéka

Solio Hidegen SajtoltMákolaj 200ml

Solio Hidegen Sajtolt Mákolaj 200ml

A Solio Hidegen Sajtolt Mákolaj több mint 50%-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, omega-6 telítetlen zsírsavat, valamint egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza.

Ár: 2475 Ft
Megnézem

Bálint Csemegék Hidegensajtolt mákolaj 150 ml

-9% Bálint Csemegék Hidegen sajtolt mákolaj 150 ml

A mákolajat elsősorban csonterősítésre használhatjuk, megelőzhető vele a csontritkulás,

Ár: 2590 Ft
2850 Ft
Megnézem

Pödör Mákolaj BIO500ml

Pödör Mákolaj BIO 500ml

100% természetes szűretlen olaj, szigorúan ellenőrzött és tisztított kék mákból, hagyományos kézimunkával hidegen sajtolva.

Ár: 8950 Ft
Megnézem
Vélemények (1)